Bezienswaardigheden
De Delftse Pauw
In De Delfse Pauw wordt het Delfts aardewerk gemaakt. De fabriek stamt uit de 17e eeuw en is nog één van de weinig plekken waar het Delfts Blauw op traditionele wijze wordt geschilderd. Tijdens een rondleiding krijgen bezoekers te zien hoe dit proces in zijn werk gaat. Het bezoek en rondleiding zijn gratis te bezoeken.
Met de tram is de Delfse Pauw te bereiken via:
- Tram 1 (richting Scheveningen Noorderstrand) uitstaphalte Brasserskade. Vanaf hier is het nog 4 minuten lopen via de Vrijenbanselaan, linksaf naar Pauwhof en aan het eind van deze straat gaat u links naar Pauwenstein.
Oude Kerk
De Oude Kerk is tussen de 13e en 15e eeuw gebouwd en is daarmee de oudste kerk van Delft. Aan de bouw van de kerk, ook wel Lange Jan genoemd, werd in 1246 begonnen. In het tweede kwart van de 14e eeuw werd de 75 meter hoge toren gebouwd, die tegenwoordig 1.96 meter uit het lood staat. De toren begon tijdens de bouw al scheef te staan. Begin 16e eeuw wilde men van de kerk een kruisbasiliek maken in natuursteen, maar vanwege de stadsbrand uit 1536 en beeldenstorm in 1566 en 1573 werd dit plan nooit volbracht.
Vanaf het station loopt u in 10 minuten naar de Oude Kerk. U loopt de Westsingelgracht over en gaat op Westvest linksaf. Via Westvest neemt u de tweede weg rechts naar de Poppesteeg. Aan het eind gaat u linksaf naar de Oude Delft. Aan het eind van deze weg gaat u recht de gracht over en via H.H. Geestkerkhof loopt u naar de Oude Kerk.
Met de bus is de kerk bereikbaar via:
- Bus 51 (richting Den Haag) uitstaphalte Bus-/tramhalte Prinsenhof. Via de Phoenixstraat gaat u rechtsaf de Schoolstraat in. Na de gracht gaat u rechtsaf Oude Delft in en neemt u de eerste weg links H.H. Geestkerkhof in. Vanaf de bus-/tramhalte is het ongeveer 4 minuten lopen.
Met de tram is de kerk bereikbaar via:
- Tram 1 (richting Scheveningen Noorderstrand) uitstaphalte Bus-/tramhalte Prinsenhof.
Nieuwe Kerk
Aan de bouw van de Nieuwe Kerk is begonnen in 1381. Vijftien jaar later werd begonnen aan de bouw van de toren, die exact 100 jaar later was voltooid. Na de Delftse stadsbrand, in 1536, raakte de kerk zwaar beschadigd en werd de spits van de toren vervangen in 1872 door de huidige. Deze is met een hoogte van 108,75 meter, na de Domtoren in Utrecht, de hoogste kerktoren in Nederland. De Nieuwe Kerk is tevens de begraafplaats van Willem van Oranje. Deze had zijn residentie in Delft. Ten tijde van zijn dood, tijdens de Tachtigjarige oorlog, was Breda ,de vestingsplaats van de Oranjes, in handen van de Spanjaarden. Zodoende werd gekozen om hem in Delft te begraven. Na Willem van Oranje zijn er nog 45 leden van de Koninklijke familie in de grafkelder van de Nieuwe Kerk bijgeplaatst.
De Nieuwe Kerk ligt op 10 minuten lopen van het station. Vanuit het station gaat u linksaf Westvest in. Deze weg blijft u volgen tot u rechtsaf Binnenwatersloot in loopt. Deze weg gaat over in Peperstraat. Aan het eind gaat u linksaf naar Koornmarkt. U neemt de eerste mogelijkheid naar rechts (u steekt hierbij de gracht over) en gaat vervolgens linksaf naar Markt waar de Nieuwe Kerk aan ligt.
Met de bus is de kerk bereikbaar via:
- Bus 61 (richting Delft) uitstaphalte Markt. Vanaf hier is het nog 2 minuten lopen via Markt.
Beste reiziger, hoe behulpzaam is Treinstationinfo.nl?
Geef uw beoordeling in sterren!
Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0
Geen beoordelingen tot nu toe. Uw stem kan de eerste zijn!
Spijtig om te horen dat wij u niet hebben kunnen helpen.
Wij willen ons graag verbeteren!
Vertel ons hoe wij de informatie over dit station kunnen verbeteren: